Informatie voor studenten

Alle informatie die je tijdens je studie nodig hebt, is te vinden op de officiële sites van de RU. Soms is het echter even zoeken voordat je de juiste informatie gevonden hebt. We hebben daarom voor jou een handig overzichtje gemaakt.

Studiegids

In de studiegids vind je informatie over alle cursussen uit het bachelor- en masterprogramma. Voor de bachelor Taalwetenschap is deze hier te vinden. Voor de master Linguistics hier.

Minoren

Vanaf je tweede jaar kun je kiezen voor zogenaamde minoren. Dit zijn samengestelde pakketten van een aantal samenhangende cursussen, om je de vrijheid te geven je te verdiepen of te verbreden tijdens je studie. Voor minoren is er een speciale studiegids. Die is hier te vinden. Er bestaan geen minoren speciaal voor studenten taalwetenschap, maar een aantal van de zogenaamde facultataire minoren sluit wel erg goed aan bij taalwetenschap.

OER

In de Onderwijs- en examenregeling (OER) van een opleiding zijn de geldende regels van een opleiding vastgelegd. Deze dient als houvast voor studenten, docenten en opleiding. De meest recente OER van alle opleidingen van Letteren, waaronder Taalwetenschap, zijn hier te vinden.

OpCo

De opleidingscommissie (of OpCo) houdt de kwaliteit van het onderwijs op opleidingsniveau in de gaten. Bij hen komen bijvoorbeeld de evaluatieformulieren terecht die je aan het eind van iedere cursus kunt invullen. Je kunt de OpCo van de bachelor Taalwetenschap ook bereiken als je in de loop van een cursus tegen problemen aanloopt, of als er andere zaken (bijvoorbeeld op facultair niveau) spelen, op het volgende e-mailadres: olc.tw[at]student.ru.nl. Voor meer informatie over de OpCo van de bachelor, kijk hier. Voor informatie over de OpCo van Linguistics, kijk hier.